Laptop tápcsatlakozó és csere

L

A szervizközpont cseréli a laptop tápcsatlakozóját. Gyors, jó minőség, garancia.

A laptop olyan mobileszköz, amely kényelmesen használható anélkül, hogy konnektorhoz kellene csatlakoztatni. De előbb-utóbb eljön az idő, amikor a laptop akkumulátora lemerül, és újra kell tölteni. És ezt a műveletet újra és újra elvégezzük – csatlakoztatjuk a töltőt a laptophoz.

Gyakran az ember, miután csatlakoztatta a laptopot a töltéshez, továbbra is használja, a szobában hordja, sőt, néha vezetékkel ragaszkodik tárgyakhoz. A terhelések hatnak a csatlakozóra, meglazul és fokozatosan összeomlik.

A laptop elkezd leállni, az akkumulátor nincs teljesen feltöltve, néha égett műanyag szaga van, vagy „szikrázó” hang hallható.

A laptop tápcsatlakozóját ki kell cserélni. Néha, ha a csatlakozó jó, de csak a forrasztás szakadt meg, az összeállítás a csatlakozó újraforrasztásával javítható.

Szervizközpontunk bármilyen típusú laptop tápcsatlakozóját cseréli.
Az átfutási idő néhány órától 2-3 napig tart.

Egyes laptopmodelleknél, például az ASUS X54-nél, még ha nincs is további erőfeszítés a csatlakozóra, a központi érintkező és a csatlakozó kártya PCB-hez való forrasztása idővel megsemmisül.

Nem mindig világos a laptop tulajdonosa számára, hogy mi történt – a csatlakozó leáll, a töltő nem működik, az akkumulátor hibás, vagy a laptop nem kapcsol be az alaplap hibája miatt.

Ha úgy tűnik, hogy laptopja rendellenesen működik – kikapcsol, vagy nem tölti az akkumulátort, akkor valószínűleg a tápcsatlakozó sérült, és ki kell cserélni.

Hozza magával laptopját és töltőjét – szervizünk szakemberei az átvételkor azonnal meghatározzák a laptop tápcsatlakozójának vagy töltőjének javításának szükségességét.

További információ a laptop tápcsatlakozójának cseréjéről

Először is szétszereljük a laptop házát, és eltávolítjuk az alaplapot. A csatlakozó forrasztásának megkönnyítése érdekében a csatlakozó érintkezők forrasztási pontjait először forrasztópákával felmelegítjük, és ólomforraszt vagy Rose ötvözetet adunk hozzá.
Ezután vákuumpisztollyal eltávolítják a forrasztást, és kioldják az érintkezőket. Ha a csatlakozó nem jön ki elég könnyen, enyhén oldalra rázza, és forrasztópákával egyesével felmelegítheti az érintkezőket. Itt ügyeljen arra, hogy ne sértse meg a nyomtatott áramköri lapon lévő sávokat.

A régi csatlakozó eltávolítása után a táblát alaposan megtisztítják a forrasztóanyag- és folyasztószermaradványoktól.

Az új csatlakozót a lyukakba helyezzük, és forrasztópákával lezárjuk.

Egyes laptopoknál a tápcsatlakozó nincs az alaplapra forrasztva, hanem a házba van rögzítve, és a csatlakozótól a kártyáig vezetékek mennek, amelyek idővel elszakadnak a forrasztási ponton. Ebben az esetben a csatlakozó javítható. A vezetékeket lecsupaszítják, ónozzák és újra forrasztják a csatlakozóhoz. Forrasztás előtt a megbízható szigetelés érdekében minden vezetékre termokambriát kell tenni.

Megjegyzés hozzáadása

Свежие комментарии