Laptop tisztítás

L

Vett egy laptopot, amely több éven át hűségesen szolgálta Önt, és problémamentes működéssel örvendeztette meg. De mostanában kezdte észrevenni, hogy fokozott zajt ad, néha „lelassul”, vagy akár teljesen kikapcsol? Valószínűleg itt az ideje elvégezni a laptop megelőző tisztítását.

A laptop működése során a ventilátora a levegővel együtt felszívja a port, a hajat és az egyéb szennyeződéseket a helyiségben, és mindez a szennyeződés a hűtőradiátor szűk nyílásaiban halmozódik fel. Ennek eredményeként a levegő leáll szabadon átfújni a hűtőbordán, a processzor, az északi híd és a videokártya felmelegszik, a ventilátor nagy sebességgel „üresjáraton” forog. Miután az egyik chip hőmérséklete túllépi a határértéket, a laptop kikapcsol, újraindul, lefagy vagy lassulni kezd.
A laptop tulajdonosa azt gondolhatja: – Amíg én így fogom használni, még tűrhető, ha nem rakod be a laptopot, akkor fél órát vagy egy órát dolgozhatsz.

De ne várja meg a pillanatot, amikor egyáltalán lehetetlenné válik a laptoppal való munkavégzés. Hiszen még ha nem is terheljük túl erősen, például csak weboldalak böngészésére használjuk, az elektronikai alkatrészek állandó túlmelegedés állapotában működnek, ami csökkenti az élettartamukat. Például a túlmelegedés miatt az északi híd mikroáramkörei nagyon gyakran meghibásodnak. Ez pedig egyáltalán nem jár olcsó javítással.

Ezért, amint megjelennek a túlmelegedés első tünetei, meg kell tisztítani a laptop hűtőrendszerét.Ha nem biztos a képességeiben, jobb, ha ezt az eljárást a szervizközpont szakembereire bízza, mivel tapasztalat nélkül könnyen eltörheti a laptopház számos reteszét vagy megsértheti a kábelt. Sőt, nem elég csak a port eltávolítani – ki kell cserélni a régi hőfelületet – hőpasztát és hőpárnákat. Ha a hőpaszta széles körben elérhető, akkor a hőpárnákat nem olyan könnyű megtalálni.

Annak érdekében, hogy laptopját a lehető legritkábban tartsa tisztán, ne használja bolyhos vagy poros felületeken, például takarókon és hasonlókon. A hűtőrendszer gyors eltömődése állati szőrt okoz. Ha otthonában van macska vagy kutya, a laptop tisztítása sokkal gyorsabb lehet.

Honnan tudhatom, hogy a laptopomat meg kell tisztítani vagy hőpasztát cserélni? Először is, a ventilátor állandó zaja, még akkor is, ha nem futnak programok, azt jelzi, hogy a laptop nem hűt eléggé. Másodszor, ha a laptop háza forró, akkor minden nyilvánvaló. Nos, ha a laptop néhány percnyi munka után már elkezdett kikapcsolni – sürgősen vigye el egy szervizbe!

Ha meg szeretné tudni, hogy pontosan milyen hőmérsékletre melegszik fel a laptop processzora és más alkatrészei, használhatja a létező számos program egyikét. Például az AIDA64 egy hatékony program, amely sok különböző információt jelenít meg a laptopról, lehetővé teszi a merevlemez, a processzor és a memória tesztelését. A stresszteszt futtatása után nézze meg, milyen hőmérsékletre melegedett fel a processzor. 50-80 fok az irányadó, de a 90-10 már túl sok.Ha a laptop processzora nagyon forró, akkor ez azt jelzi, hogy ideje megtisztítani a laptop hűtőrendszerét és kicserélni a hőpasztát.

Laptop tisztítás

Laptop tisztítás – sok szerviz kínálja ezt a szolgáltatást. Szervizünk ezt a műveletet gyorsan és pontosan végzi el. Hozhat egy laptopot és két-három óra múlva megtörténik a takarítás és átveheti. Ha a szétszedéssel összefüggő hibás laptopot javítunk, akkor a laptop tisztítása és a hőpaszta cseréje teljesen ingyenes. Miután kivette a laptopot a javításból, biztos lehet benne, hogy a következő hat hónapban vagy egy évben nem kell aggódnia a portól való tisztítás miatt.

Megjegyzés hozzáadása

Свежие комментарии