Laptoptok javítás, laptop zsanérjavítás

L

A fejlődés nem áll meg, a laptopok pedig egyre könnyebbek, szebbek és vékonyabbak. Azonban ezeknek a fogyasztói jellemzőknek a javulása sajnos gyakran egy másik fontos paraméter – az erő – rovására megy végbe. A fém alkatrészek helyett a gyártók műanyagot használnak, a zsanérok és a vezetők elvékonyodnak. Emiatt a laptoptok eltörik, a tulajdonos kénytelen a laptopot javításra vinni.

Egyes laptopmodelleknél a zsír idővel kiszárad a zsanérokon, és amikor a laptop fedelét kinyitják/csukják, megnövekszik a terhelés a zsanérokon, a kereten és a házon. Ennek eredményeként a műanyag elkezd összeomlani, repedések jelennek meg. Ha továbbra is használja a laptopot, akkor néhány hónap elteltével az alkatrészek nem állnak fel, és szó szerint összeomlanak a szeme láttára. Ennek elkerülése érdekében fontos, hogy ne szánalmas véget vessünk az ügynek, hanem időben javítsuk meg a laptop fedelét. Sokkal egyszerűbb és olcsóbb megjavítani a laptopházat, amelyen a repedések még csak most kezdenek megjelenni, mint az apró darabokra omlott, nagy hiányzó darabokat önteni.

Újabb kellemetlen eset – a tulajdonos leejtette a laptopot, és repedés jelent meg a tokban, vagy letört egy darab. A laptopház javítása mindenesetre elkerülhetetlen.

Természetesen megpróbálhatja szétszedni a laptopot, és szuperragasztóval vagy epoxival ragasztani a törött részeket, de az ilyen javítások általában megbízhatatlanok, és egy idő után a ház továbbra is „morzsolódik”. Aztán a javítás sokkal nehezebb, mivel először el kell távolítania a régi ragasztó maradványait.

Szervizközpontunk szakemberei fémhálóval erősítik meg a problémás területeket, a legjobb minőségű ragasztókészítmények segítségével. Néhány hiányzó elemet újraöntöttünk műanyagból.

Egészséges test. A fém perselyeket műanyagban tartják.

Íme a fedél törött perselyekkel:

A menetes fém perselyek, amelyekbe a csavarokat becsavarják, gyakran kiesnek a helyükről, és a csavarok már nem húzzák meg a ház egyes részeit. A perselyeket megolvasztott műanyaggal töltjük fel, biztosítva a biztos rögzítést.

A feszes működésbe kezdett zsanérokat kenjük, beállítjuk, megelőzve ezzel az ismétlődő problémákat a jövőben. Fontos, hogy ne csak a laptop zsanérját javítsuk meg, amelynél a ház eltört, hanem a másodikat is, a jövőre nézve.

A laptop zsanérok és más fém alkatrészek javítása néha hegesztéssel is lehetséges. Egyéb esetekben célszerű az alkatrészeket újakra cserélni. Különösen súlyos esetekben szükség lehet a laptop teljes házának cseréjére.

A laptopház javítása során mindig megtisztítjuk a hűtőrendszert, helyreállítjuk az elszakadt Wi-Fi vezetékeket, amelyeket néha megsérül egy huroktörés.

Felújítás előtt:

Javítás után:


Felújítás előtt:

 

Javítás után:

Felújítás előtt:

Javítás után:

 

Megjegyzés hozzáadása

Свежие комментарии