Laptop billentyűzet javítás vagy csere.

L

Az emberi interakció a laptoppal főként a képernyőn, ahonnan a személy információkat olvas, a billentyűzeteken és az érintőpadokon keresztül történik, amelyekkel a laptopot vezérlik. A laptoppal végzett munka hatékonysága és kényelme ezeknek az eszközöknek a minőségétől függ. Korábban már gondoltuk a képernyő javítását, most a laptop billentyűzetének javítását.

Két kellemetlen dolog történik általában a billentyűzettel: a billentyűk mechanikai sérülése és a folyadék elöntése.
A mechanikai sérülésekkel minden világos – a gondatlan kezelés (és leggyakrabban a gyerekek játéka miatt) miatt a kulcsrögzítők eltörtek, és a kulcsok nem tartanak, kiesnek. Az ilyen meghibásodást a műanyag rögzítőelemek és maguk a kulcsok cseréje küszöböli ki.

Amennyiben folyadék kerül a billentyűzetbe, nem minden olyan egyszerű. A laptop billentyűzete három rétegben ragasztott speciális műanyag fóliákból áll, amelyekre vezetőképes festékkel sávokat és érintkezőbetéteket visznek fel. A folyadék bejut a filmek közé és korrodálja a vezetőréteget, lezárja az utakat egymás előtt. A billentyűzet egyszerű szárítása az akkumulátoron ritkán segít – csak akkor, ha a folyadék nem jutott messzire, és nem volt ideje megsérteni a sávokat.És még ennél is több, a billentyűzetet nem száríthatod hajszárítóval – a műanyag azonnal megolvad!

 

A laptop billentyűzet kiváló minőségű javításához el kell távolítani az összes billentyűt (egyenként, óvatosan, nehogy eltörjék a rögzítőket, ami bizonyos készség nélkül nem könnyű), majd ragassza fel a a műanyag fóliákat egymáshoz, anélkül, hogy megsértené az elektromos csatlakozás helyét, majd öblítse le forró vízzel, és jól szárítsa meg. Ezt követően a pályák szemrevételezéses ellenőrzésére kerül sor. Azokon a helyeken, ahol megsérültek, speciális vezetőképes ragasztóval helyreállítják a pályákat. Ez nem elég – nem minden sérülés látszik azonnal. Néha szükség van arra, hogy a billentyűzetet egy speciális teszterhez csatlakoztassa, és ezzel azonosítsa az összes sérülési pontot. Ezután a fóliákat összeragasztják, fém alapra helyezik, és az összes eltávolított kulcsot visszahelyezik.

Az elárasztott billentyűzet helyreállítása meglehetősen fáradságos, pontosságot és időt igényel. Megfelelő tapasztalat nélkül könnyen megsérülhet az a hely, ahol a különböző filmek pályái kapcsolódnak egymáshoz, vagy az elszigetelt helyeken, ahol a pályák metszéspontjai vannak.

Billentyűzet eltávolított billentyűkkel.

Így néz ki a billentyűzet belülről.

Tekintettel a különféle típusú laptopokhoz való billentyűzetek széles választékának értékesítésére, nem mindig tanácsos a billentyűzet javítása, gyakran gyorsabb és olcsóbb a laptop billentyűzetének cseréje.

A javítás csak akkor javasolt, ha az új billentyűzet nem eladó, mivel a laptop típus ritka.

Még egy dolog, amire figyelni kell, ha egy laptopot elönt a folyadék – gyakran a folyadék nemcsak a billentyűzetbe kerül, hanem a laptopba is. És még ha egyidejűleg működik is, jobb nem bízni a szerencsében, hanem elvinni a laptopot egy szervizbe, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a folyadék nem került az alaplapra, ami néhány napon belül meghibásodásához vezethet. . Ezzel egyidejűleg egy olyan hasznos eljárást is végrehajtanak, mint a laptop hűtőrendszerének tisztítása.

Megjegyzés hozzáadása

Свежие комментарии