Laptop mátrix kábel csere

L

Laptop javítás árak. Szervizközpontunk laptopjavítási szolgáltatásainak széles skálája között szerepel a mátrixkábel cseréje. A mátrix kábelt cseréljük újra, a munkára és az alkatrészre garanciát vállalunk. Munkaidő – 1-2 nap. A kábelcsere során a hűtőrendszert díjmentesen tisztítjuk.

A kábel a laptop házának alján található alaplapot és a burkolatban található mátrixot köti össze. A vonat a zsanérok közelében fut, és a fedél kinyitásakor meghajlik. A gyakori mozgások miatt megsérül – a hurok vezetői megszakadnak és nem vezetnek jeleket. De veszélyesebb, ha a vezetékek szigetelése megsérül, és a vezetékek összezáródnak. Ebben az esetben a tápfeszültség rákerülhet azokra a vezetékekre, amelyeken keresztül a jelek mennek, és károsíthatja a mátrix vagy a laptop alaplap elektronikáját.

Ezért a kábelsérülés első jeleinél ne késlekedjen a javítással, és cserélje ki a kábelt egy újra.

A laptop mátrixkábel sérülésének jelei:

  1. A laptop képernyőjén megjelenő kép reagál a fedél mozgására – eltűnik, megjelenik, megváltozik
  2. Zaj van a képen – kaotikusan mozgó pöttyök, moaré
  3. Színárnyalat van a képen
  4. A képernyő háttérvilágítása nem működik, de ha erősen megvilágítja a képernyőt külső fényforrással, sötét képet láthat.

A mátrix csóva öncseréje:

Először is meg kell jegyezni, hogy a mátrixkábelt csak akkor szabad saját kezűleg cserélnie, ha biztos a saját képességeiben, és megfelelő jártassággal rendelkezik a laptop össze- és szétszerelésében.

Minden laptopmodellhez egyedi kábelmódosítást alkalmaznak, és ha saját maga szeretné kicserélni, csak az eredeti kábelt kell megvásárolnia, amely garantáltan kifejezetten ehhez a laptopmodellhez készült.

A mátrixkábel cseréjéhez el kell távolítani a mátrix keretet, majd magát a mátrixot. Egyes modern laptopoknál a keret össze van ragasztva, így jelentős a keret vagy a mátrix sérülésének veszélye. A ház alsó részét az ehhez a laptopmodellhez szükséges sorrendben szétszereljük, a régi kábelt kihúzzuk, újat csatlakoztatunk.

Ha a laptop szétszereléséhez el kell távolítani a hűtőrendszert, akkor a telepítés előtt hőpasztát kell felvinni, és ellenőrizni kell a hőpárnák épségét.

Általánosságban elmondható, hogy ha a laptopot szétszerelték, hasznos lehet a hűtőrendszer tisztítása és a hőpaszta cseréje.

Ezután a laptop összeszerelése fordított sorrendben történik.

Matrix tollak javítása

Néha egy bizonyos laptopmodellhez nem kapható mátrixkábel. Ebben az esetben lehetőség van a mátrixhurok javítására. Ehhez a fémezett árnyékolást eltávolítják, minden vezetéket gondosan ellenőriznek szilárdságra és a szigetelés sérülésének nyomainak hiányára, a sérült darabokat eltávolítják, helyette újakat forrasztanak.

Megjegyzés hozzáadása

Свежие комментарии